Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2010 14:03 - Урината лекува много болести
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 60684 Коментари: 25 Гласове:
1



Урината лекува много болести Старинни рецепти препоръчват прилагането на терапията против косопад, менструални болки и пр.   imageЕдно от наглед неприятните, но безспорно доказани лечения е уринотерапията. Още от прастари времена хората са разбрали, че в човешката и в животинската урина се съдържат много полезни вещества. Доказано е, че човешката урина притежава изразени лечебни свойства срещу много болести. Старинни рецепти препоръчват прилагането на тази терапия против косопад, ечемици на очите, менструални смущения, дори генитални кондиломи.

Още отпреди стотици години тя дори е била разделена на различни видове с оглед заболяването. Например установено е било, че урината на незрели момчета помага срещу ухапване от отровни змии, дори от едни от най-опасните, т.нар. плюещи кобри, които бълват отровата право в очите на човек. Освен това тя се използва срещу петна, потъмнявания, белези, малки отоци на очите и заболявания на клепачите. Парата от урина например предизвиква менструацията при жените, ако са налице проблеми от подобен род. Установено е, че мъжката урина лекува подагра на стъпалата и доказателство за това са тепавичарите, защото се твърди, че те никога не страдат от тази болест.

Пепел от черупки на стриди се смесва със стара урина срещу обриви по тялото на деца и срещу всякакви течащи рани. Мажат я на разядени места, върху изгаряния, рани по седалището, рагади (болезнени цепнатини по кожата) и дори против ухапвания от скорпиони. Гарантирано е, че никоя друга течност не лекува по-добре сърбежи по тялото от урината, ако към нея се прибави сода бикарбонат. Това лекарство действа също против отоци по главата, кел и циреи, особено на половите органи. Но собствената урина най-много помага на всеки, ако се постави веднага с гъба или с вълнено парче върху мястото, ухапано от куче или от змия.

Лечението с урина обаче, освен спазване на точните инструкции, трябва да се допълва с добро хранене и с билкови чайове. Важен е и здравословният начин на живот: приемане на екологична храна, чист въздух и раздвижване на тялото. Менюто трябва да съдържа колкото се може imageповече пресни плодове и зеленчуци, семки, орехи, фасул, естествени подсладители като мед или сухи плодове. Добре е месото да се ограничи, а напълно трябва да се избягват бялото брашно, рафинираната захар, лющеният бял ориз.

Трябва да се избягва промишлената козметика, главно дезодорантите. Вместо това е препоръчително да се използват натурални козметични продукти. Терапията със собствена урина трябва да бъде част от едно цялостно духовно и телесно лечение. Тичането и спортуването само от време на време малко помагат, движението трябва да бъде част от всекидневието.



МЕТОДЪТ УСПЕШНО СЕ ПРИЛАГА И ПРИ ХЕПАТИТ

Как се провежда лечението със собствена урина и помага ли тя срещу тежки инфекциозни заболявания, например хепатит?
Вероника С., София


Под лечение със собствена урина днес обикновено се разбира инжектиране на прясна, дезинфекцирана урина в минимални дози, подкожно или мускулно. Благодарение на съдържащите се в нея различни съставки - витамини, хормони, антигени, антитела и ферменти, често се постига подобрение даже в случаи, които дотогава не са се поддавали на терапия. В народната медицина обаче отдавна е разпространена и външната употреба - под формата на компреси. Колкото до хепатита, има доказани случаи на лечение на това заболяване с урина. Когато е налице силна температура, пожълтели очи, може да се пие собствена урина (ако успеете да превъзмогнете отвращението си). През първите час - два ще ви бъде много лошо, може да усещате пулсиране на черния си дроб, но после ще почувствате подобрение. След три дни самата урина става бистра и не толкова миризлива, лицето порозовява, очните ябълки вече не са жълти и като цяло жизненият тонус е по-добър.



ЧАША УРИНА ДНЕВНО ДЕЙСТВА УСПОКОЯВАЩО

Може ли да се използва урината imageза лечение на нервите и възможно ли е да успокои болките по тялото?
М. Н. - Стара Загора


Съществуват рецепти за успокояване, които най-често се прилагат от йогите. Между всички йоги в Индия например е разпространен обичаят да се пие собствена урина. Научно обяснение за това досега са намерили учени в австралийски университети.

Урината съдържа мелатонин, който е хормон на хипофизата, отделя се нощем и има успокоително действие. Освен това денем той регулира ритъма на много телесни функции. Чаша урина след събуждане може да залъже организма, че е спал повече, отколкото в действителност и това е от полза при различни медитационни практики, които силно намаляват съня. Учените твърдят, че успокоителното й действие облекчава медитацията. Но за да се постигне този ефект, урината трябва да се пие няколко седмици поред. Всички йогийски текстове препоръчват като начало урината да се пие цял месец.

Освен това йогите са открили и че пиенето на урина успокоява и прави хората нечувствител-ни към болки.

3вучи невероятно, но: болки в гърлото минават след гаргара с урина, брадавици изчезват след няколко намазвания, а раните заздравяват по-бързо.



ДОКАЗАН Е ЕФЕКТЪТ ПРОТИВ АКНЕ И ПРОТИВ АЛЕРГИИ

Помага ли урината против кожни болести и как се прилага?
Стоил 3.,Монтана


Доказано е, че лечение с урина дава изключителни резултати при тежко акне и остатъчни петна, както и при други алергии. В Германия например има хора, които са излекували акне и белези по лицето си, смесвайки няколко милилитра прясна урина с десет пъти повече разтвор на готварска сол, като всичко това се дезинфекцира с озон и се инжектира мускулно. Още след десетата инжекция лицата на пациентите станали чисто. По принцип лечението със собствена урина действа добре, тъй като imageтя е продукт на отделителната система на тялото, която съдържа болестотворните елементи и техните антигени във всеки момент, както и хормони и много други вещества. Както немски учени казват, в случая се работи по хомеопатичен принцип - лечение на подобното с подобно.

Важно е също да се знае, че лечението със собствена урина разрежда кръвта. Подобрява се така важната циркулация в микроскопичните капиляри (кръвоносни съдове) и хората са по-добре защитени срещу сърдечен инфаркт и срещу мозъчен удар.



СРЕЩУ ГНОЙНИ РАНИ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРЕСТОЯЛА УРИНА

Има ли значение дали урината ще бъде току-що отделена и при кои точно болести?
Иван М., Кюстендил


За лечение на кожни болести, обриви, гнойни циреи и рани се използва престояла урина (3-4 дни). С нея се намокрят кърпи и се прави компрес, който се оставя да изсъхне на засегнатото място, а в определени случаи се намокря отново. Рани, цицини и циреи не трябва да се разтриват, масажира се само здрава кожа.

Течността може да се използва и от здрави хора за превантивна терапия - учените препоръчват да се пие малка част от сутрешната урина и да се запазва остатъкът за разтриване. Особено важно е да се намазват лицето, шията и стъпалата. За разтривките се събира собствена или чужда урина в шишета и всеки път се отлива необходимото количество в плитка купа. След това се намокря цялата ръка и с нея се масажира съответната част на тялото, докато ръката изсъхне.


НЕРАЗПОЛОЖЕНИЕТО ПРЕЗ ПЪРВИТЕ ДНИ Е НОРМАЛНО

Лечението с урина не предизвиква ли някакво негативно действие на организма като резултат от първоначалното отвращение?
Стефан Д. – Русе


В началото на уриновата терапия наистина могат да възникнат негативни реакции: гадене, повръщане, главоболие, мигрена, пъпчици и подутини, сърцебиене, диария, неспокойствие и температура. Такива симтпоми са нормални, те са свързани с усилията на тялото най-напред да отстрани отровите и това става през кожата и през червата. Понякога тези симптоми траят само два-три дни. При тежко болни хора обаче могат да продължат от 6 до 12 месеца. През това време терапията трябва да продължи. Ако все пак симптомите са непоносими, трябва да се намали малко дневната доза и да се увеличи отново, когато настъпи подобрение.



НЕТРАДИЦИОННОТО ЛЕЧЕНИЕ ПОМАГА И ПРИ ОТДЕЛИТЕЛНИ ПРОБЛЕМИ

Може ли урината да помогне при тежки възпалителни заболявания, които изискват оперативна намеса, например възпаление на половите органи?
Стоименов, ПЛОВДИВ


Английски учени описват случаи на пълно излекуване след вътр



Тагове:   Много,


Гласувай:
1



1. mrazekoff - Ако кажа,
13.03.2010 15:58
че темата Уринотерапия е огромна, ще сгреша - тя е огромна на десета степен. Каквото и да се каже ще бъде малко. Изчел съм различни книги на тази тема. Много пъти съм се възмущавал от неправилното тълкуване на тази тема (особено от медиците и от непросветените хора).
Със сигурност мога да кажа, че ние - българите имаме неясна представа, за силата на урината и уринотерапията.
Жлъчните подигравателни коментари на тази тема от хора, които не са прочели и един ред предизвикват у мен съжаление.
Мога само да кажа, че за да се влезе в проблема е необходимо знание.
Защото лечението с урина е на друго ниво - не на физическо ниво, а на ниво - полева форма. Това, за което много от коментиращите незнаят нищо.
Благодаря, за подхванатата тема, но както казах в началото тя е огромна тема на десета степен....
цитирай
2. анонимен - le4enie s urina
02.04.2010 21:48
vse o6te ne sam zapo4nala no ako ima nqkoi da mi kaje kak moga da izpolzvam urinata za premahvane na petna i o6te zapodobrqvane nazrenieto
цитирай
3. mrazekoff - До анонимен - 21.48 ч. Мога да ти дам някои
02.04.2010 23:58
сведения и да ти кажа всъщност в какво се състои лечението. Моят e-mail e:
mrazekoff@abv.bg
цитирай
4. анонимен - урината
14.08.2010 20:43
Прочетох статията и разбрах мн.ценни неща за качествата на собстената ни урина,благодаря ви за тази информация!!!
цитирай
5. анонимен - утрината на здравите хора е по ху...
28.11.2010 14:25
утрината на здравите хора е по хубава.за пълноценен живот препоръчжам уринотерапия.които издържи в началото се радва на огромната сила която урината може да ти даде при правилна употреба.човек който се гнуси от урината си трябва да се замисли,той е в опасност.
цитирай
6. анонимен - Прочетох статията и разбрах мн. ...
15.01.2011 19:30
анонимен написа:
Прочетох статията и разбрах мн.ценни неща за качествата на собстената ни урина,благодаря ви за тази информация!!!

цитирай
7. анонимен - urinata naistina mi pomogna
18.02.2011 19:30
predi godini imah ujasen koniuktivit.izpolzvah mnogo kapki i kremcheta ,no nishto ne mi pomagashe.edna vazrastna sasedka mi kaza da si sloja po 1 kapka urina v ochite....istinata e che parvite 2 kapki biaha ujas....pareshe mi...vse edno ogan imah v ochite.sled 5 minuti vsichko premina.na drugia den reshih da sloja pak....ne usetih bolka i parene.vse edno voda si slojih v okoto.ot togava ...veche 6 godini.....nikoga ne mi se poiavi koniuktivit.
цитирай
8. анонимен - урината
22.03.2011 11:16
Имах страхотен синозит само с 3-4 гаргари през носа всичко мина и 25г не знам щое синозит Ушната кал също помага много при циреи Слагаш на върха на пъпката ушна кал 2-3 пъти и край с нея
цитирай
9. анонимен - sis sigornost zapo4vam
31.10.2011 16:43
mnogo bih iskala da znam kak da zapo4na da piya,4eta vsi4ko.otdavna se kanq da se lekuvam sis sobstvenata si uruna,no neznaeh kak.ne 4e sim bolna ot ne6to no vse pak imam bolejki i nay ve4e iskam da si iz4istq krivta i organizma ot toksinite,koito vseki 4ovek ima,ako moje nqkoy podrobno da mi kaje kak da zapo4na,sis ili bez va6a pomo6t az po4vam,blagodarq
цитирай
10. mrazekoff - До анонимен 16.43 часа: Мога само да ти предложа
31.10.2011 21:37
анонимен написа:
mnogo bih iskala da znam kak da zapo4na da piya,4eta vsi4ko.otdavna se kanq da se lekuvam sis sobstvenata si uruna,no neznaeh kak.ne 4e sim bolna ot ne6to no vse pak imam bolejki i nay ve4e iskam da si iz4istq krivta i organizma ot toksinite,koito vseki 4ovek ima,ako moje nqkoy podrobno da mi kaje kak da zapo4na,sis ili bez va6a pomo6t az po4vam,blagodarq


да си купиш книгата на Генадий Петрович Малахов - "Биоритмология и Уринотерапия".
От нея можеш да научиш всичко това, което те интересува - свързано с уринотерапията.
Цялата информация е дадена от един добър специалест.
Пожелавам ти успех!!!!
цитирай
11. анонимен - Путёвки в санатории Белокурихи. Отдых в горном Алтае и других санаториях, пансионатах, базах отдыха России и за рубежом
17.12.2011 11:17
<img>http://www.avs-tur.ru/images/stories/news/rossiya/belokuriha/ot1605/Lechenie%20v%20Belokurihe_150x200.jpg</img>

Отдых и лечение в санаториях.
Что может быть лучше активного отдыха ? Устав от суеты мегаполисов и надоевших офисов, мы стремимся прикоснуться к природе, подышать чистым воздухом, чтобы набраться сил для трудовых будней.
Также, имеются детские санатории, развит отдых и лечение для маленьких гостей курорта.
Пожалуй, сравниться с отдыхом на Алтае может только отдых на курортах Краснодарского края – (Сочи, Геленджик, Анапа, Абрау-Дюрсо), Турции, Греции, Египта. Красота Черноморского побережья с его песчаными пляжами, залитый солнцем, сверкающий морской простор – все это не оставит Вас равнодушным, а порадует, успокоит и исцелит, оставшись в вашей памяти на долгие годы.

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/belokuriha/295-otdyh-v-belokurihe-zimoj.html>кто отдыхал в белокурихе зимой</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/belokuriha-ceny/sanatorij-altajskij-zamok.html>алтайский замок цены</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/san/sanatorii-belokurihi.html>пансионат транссиб белокуриха</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/belokuriha/188-priroda-altajskogo-kraja.html>доклады по природе алтайского края</a>
цитирай
12. анонимен - adobe pdf to word
17.02.2012 20:29
flash player com adobe connect now login http://aandfdb.hostingsociety.com/acrobat-9-standard.html acrobat standard
цитирай
13. анонимен - levitra 20 mg 12765
20.10.2012 03:11
<a href=http://orderlevitrahere.com/#fmpai>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#fjsom >cheap levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#qsdll buy levitra online
цитирай
14. анонимен - viagra 200 mg 11303
20.10.2012 11:38
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#dgezk>cheap generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#tlole >viagra 150 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#rqorj order viagra
цитирай
15. анонимен - generic cialis 1341
20.10.2012 13:04
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#fipbg>cheap generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#isfnf >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#ivshl cheap generic cialis
цитирай
16. анонимен - payday loans 490 2008
20.10.2012 20:47
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3303]payday loans[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15339>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12553 payday loan
цитирай
17. анонимен - buy kamagra soft 1257
20.10.2012 22:28
[url=http://orderkamagranow.com/#xuefl]buy kamagra[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#qoavx >cheap kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#jasvo kamagra oral gel
цитирай
18. анонимен - generic viagra 694 15656
20.10.2012 22:33
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#10082]viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16787>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#9779 buy viagra
цитирай
19. анонимен - generic cialis 360 11142
22.10.2012 16:27
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#20289]cialis online[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#5919>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9487 generic cialis
цитирай
20. анонимен - payday loans 583 5835
22.10.2012 18:08
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#955]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17921>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8479 payday loans
цитирай
21. анонимен - buy viagra online 10216
24.10.2012 03:04
[url=http://viagrastorehere.com/#kryas]buy viagra online[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#jmodw >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#bakvl viagra online
цитирай
22. анонимен - buy levitra 18836
24.10.2012 11:32
[url=http://levitrastorehere.com/#mbuii]levitra online[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#jefdu >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#ccejd cheap levitra
цитирай
23. анонимен - generic kamagra 15139
24.10.2012 12:34
[url=http://kamagrastorehere.com/#bvfnz]generic kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#gdtwh >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#zjsya buy kamagra online
цитирай
24. анонимен - generic cialis 15492
24.10.2012 21:44
[url=http://cialisstorehere.com/#hihtk]cheap cialis[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#qpsuc >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#obney buy cialis
цитирай
25. анонимен - buy generic cialis 361 13597
25.10.2012 21:04
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#17988]generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7934>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#19718 buy cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5583756
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031