Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2015 22:41 - Здравословно хранене
Автор: healthywayoflife Категория: Спорт   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0



   Здравето е резултат на много взаимносвързани фактори, някои от които зависят от нас, а други - не. Един от факторите, който със сигурност можем да контролираме, се явява най-ефективното и достъпно лекарство, с което разполагаме, а именно храната.
  
Здравословното хранене най-общо означава да се доставят на организма необходимите количества хранителни вещества - в това число витамини,минерали и фибри. Ключът към здравословното хранене се крие в начина на балансиране количеството на всяка една от хранителните групи в ежедневния ни режим, така че да се чувстваме здрави и изпълнени с енергия.
  Основният отличителен белег на здравословно хранещия се човек е поставянето на хранителната стойност на храната пред нейната вкусова стойност. С други думи в процеса на хранене ръководеща роля има мозъкът за сметка на сетивата. Същевременно гладуването и пълните лишения от определени храни са неприсъщи за здравословното хранене поради опасността от по-късна злоупотреба с „нездравословни" храни. Здравословно хранещият се човек е воден от мотото „Ям, за да живея; не живея, за да ям". Винаги подбира храната си на базата на добра предварителна информираност и внимателно прочита етикетите на храните, които купува. От гледна точка на маркетинга, този вид потребители са благодатна, но същевременно трудна за „спечелване" целева аудитория. Склонността за експериментиране се простира в рамките на предварителната му добра информираност за състава на храните и тяхната хранителна стойност. Следователно важно за тях е да бъдат периодично информирани от големите производители на здравословни и диетични храни.

Лесно и приятно е да се храним здравословно, стига да знаем как.image

 




Тагове:   хранене,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: healthywayoflife
Категория: Спорт
Прочетен: 12735
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031